Artic Snow hotel
Door: evelynlapland
Blijf op de hoogte en volg Evelyn
18 Januari 2011 | Finland, Helsinki
Ik probeer even aan mezelf te denken maar happy ben ik niet.
We zijn er snel en t sneeuwhotel is totaal verlicht. We worden door een gids naar binnen geleid maar al gauw waaiert iedereen uit om foto's te maken. T is er koud maar onrealistisch mooi. De verlichting, in allerlei kleuren, welke door de ijsblokken schijnt maakt t tot een prachtig decor. Er zijn slaapkamers (een echte matras in houten frame maar door ijsblokken omgeven) met rendiervellen , een woonkamer, eetgedeelte, uiteraard de bar met ijsglazen. Een kerkje waar afgelopen week een huwelijksinzegening werd voltrokken.... Wauw... das ooit een idee.. trouwen in t ijshotel.... maar voor overnachten is t veeeeeeel te koud. Buiten staat een rendier wiens naam ik al vergeten ben. Hij loopt rondjes met een riem aan de boom .. zielig.... hij wil kopjes geven maar met een gewei is dit niet zo handig, dat kan Robin navertellen.
We krijgen binnen nog forrestfruit thee met veeeeeeeeeeeel suiker en ik koop voor Yvonne een Rudolph in Lapland klederdracht.
We checken bij Yvon, ze is iets opgeknapt maar foto blijft prive... hoop maar dat ze eind van de week iets beter is zodat we iets samen kunnen doen . Het zij zo......
Heb nu alle verslagen en foto's bijgewerkt vanuit het hotel... ga terug naar het huisje en neem nog saunaatje.... en jaegermeister! Hulliken Gulliken ( laps voor proost)
18 Januari 2011 - 20:33
Peter:
prachtige foto's en maar hopen dat morgen met yvon het een stuk beter gaat. xxx -
18 Januari 2011 - 22:23
Pien:
hallo,tjes
Yvon,beterschap toegewenst.Hebben jullie al rendier vlees gegeten? ps Robin je mag wel wat blijer kijken op de foto,s ha,ha liefs Pien xxx -
19 Januari 2011 - 05:37
Marjon/djamilla:
Wens Yvonne beterschap en probeer er toch maar van te genieten, het is toch al gebeurd!
xxxxxxx van ons -
19 Januari 2011 - 07:06
Peggy:
Hallo jullie,
Wens Yvon veel beterschap. Ik hoop dat ze wel nog wat kan doen tijdens de vakantie. De foto's zien er trouwens geweldig uit. -
19 Januari 2011 - 11:24
Marion:
Hoi Evelyn,
Wens Yvon van harte beterschap. Hopelijk kan ze toch nog genieten van de vakantie.
Groetjes
Marion