Rovaniemi ... en bezoekje Artikum
Door: evelynlapland
Blijf op de hoogte en volg Evelyn
20 Januari 2011 | Finland, Helsinki
Ze is vanavond mee naar het restaurant gegaan maar eten wil ze nog niet.... alleen water... tja wat doe ik eraan.
Vanmorgen om 10.00 uur vertrokken Robin, Maria (een spaanse dame ) met de taxi naar de stad Rovaniemi.. niet te groot centrum... in een dag te doen.
We bezoeken eerst een winkelcentrum (overdekt natuurlijk) en Robin wordt alweer helemaal wild met alle blonde meerminnen (vaak geblondeerd)... We komen terrecht in Jack & Jones (hebben we in Heerlen ook ) en vind daar een leuk hemd, broek en gilet.
Tja.. Leuke winkels maar lekker duur natuurlijk. Buiten op straat ligt veel sneeuw maar t is niet glad en je kunt gewoon lopen. We komen bij een souveniershop terecht en kopen daar voor Yvonne poppen in klederdracht en andere spulletjes.
We hebben om 12.00 uur afgesproken met Maria voor een pauze en nemen die in een leuke lounge waar we thee en koffie drinken.
Samen gaan we naar t Artikum , een groot tentoonstellingsgebouw en museum over de cultuur en het leven op de Noordpool.
Het was erg leerzaam, diashow over het Noorderlicht, opgezette Elanden, en andere beesten welke hier leven. Het leven van vroeger tot nu over de jagers in Lapland, enfin interressant genoeg.
Buiten gekomen willen we naar het bekendste restaurant in Rovaniemi, NILLA waar beren-, walvis-, rendiervlees op het menu staat echter... t gaat pas om 17.00 uur open dus we eten maar aan de overkant, een chinees buffet voor 8,90 euro en drinken 1 pilsje en 1 witte wijn 10 euro.
Beter eten dan het hotel maar oh. wat verheug ik me op een frietje....
Dan nog vlug naar de supermarkt want Maria wil nog wat gesealed rendiervlees mee naar Spanje terugnemen want zij vertrekt morgen.
Om 16.00 uur haalt de taxi ons weer op (50 euro enkele reis) en hebben er alweer een dag opzitten.
Morgen vertrekt Robin de hele dag met een sneeuwscooter en gaat ijsvissen, beetje jaloers ben ik wel.... ik ga wandelen met sneeuwschoenen en hopelijk gaat Yvon dan mee.
20 Januari 2011 - 19:05
Marjon/djamilla:
Hoi drietjes,
Fijn om te lezen dat het met Yvon wat beter gaat. Hele mooie foto's ben wel een beetje jaloers eigenlijk. Ik heb een verzoekje wil Robin eens met een glimlach op de foto ondanks dat ik denk dat hij het ook super heeft :-p.
Nog veel plezier samen allemaal.
xxxxxxxxx